torsdag 18 april 2013

Mulet och tråkigt

Vädret lockar inte ut mig precis. Tvärtom.

Idag provade jag iallafall pudret igen med en helt säkert ren borste, vilket skämt! Jag blev helt glansig i ansiktet, skimrande och ful.. Det var svårt att få det jämnt också. Så näe, den åker i soporna och jag råder ingen att köpa smink från Pure minerals.

Jag klickar istället hem en id. Baremineals foundation. Den är dyrare men då vet jag att den är bra för den har jag använt förut.

Jag funderar mycket kring våra jyckar. Om vi gör rätt som har Da Vinci kvar eller om det vore bättre att försöka hitta ett annat hem till honom..... Ett hem med mer tid, mer intresse. Han är en underbar hund och helt perfekt för oss innan vi fick barn och hade all tid i världen. Han är väldigt arbetsvillig och bangar inte för något. Men nu ger han mig mest dåligt samvete för att jag inte orkar.
Gimlis energinivå passar oss bättre. Da Vinci klättrar på väggarna av tristess. Jag kan inte ha med honom i stallet för han blir så osäker på hästarna att han gör utfall. Det har blivit så att Kenny tar honom och jag tar Gimli. Jag blir bara stressad och arg på honom och det är inte heller snällt, problemet är att Kennys ork och intresse inte heller räcker så därför blir Da Vinci understimulerad och "jobbig".


Det skulle verkligen kännas som ett stort nederlag. Att "misslyckas".. Att vara en av alla de där som omplacerar sina hundar på grund av att de inte tänkt till ordentligt innan de köpte dem. Men kanske är det ännu värre att ha kvar en hund som inte passar vår familj? Han skulle bli så lycklig hos någon som orkade.
Det är inte det att vi inte älskar hundskrället. Det gör vi något oerhört och det gör det här så mycket svårare.

Kanske att vi under en period funderar och försöker anstränga oss mer med honom för att se om det vänder. Vi ska hur som helst inte fatta något snabbt beslut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar