tisdag 25 september 2012

Nehepp?

På Aftonbladet.se kan man idag svara på vad man störs på hos sina grannar.

Jag fick svara "Något annat" då det tveklöst är äcklig lukt i trapphuset som stör mig! När det lagas äcklig mat, stinker kattlåda eller om något stolpskott satt ut soporna i trapphuset.
Det har fått mig att irriterat gå ut ur trapphuset med händerna runt näsan och kväljningarna i halsen många gånger.

Det som förvånar mig är att många svarat barnskrik. Hur kan man störa sig på något som grannen inte kan avhjälpa? Jag vågar lova att om en liten bebis vrålar i timmar så gör föräldrarna allt i deras makt för att få tyst på den, det gör ont i hjärtat när ens barn gråter. Jag vågar lova att det är många gånger värre för föräldrarna än vad det någonsin kan bli för en sur granne! Bor man tätt inpå varandra får man stå ut med vissa saker, barnskrik bland annat. Annars får man väl flytta till något hus i en skog så man slipper störa sig på sånt.

Sexljud kan irritera också. Och ja, jag kan förstå det litegrann iaf ;-) I vårt första gemensamma hem hade vi en ung tjej till granne som ofta hade öppet fönster ut mot innergården, hon hade väldigt högljutt sex och det ekade som värsta porrfilmen mellan husen.
Men vi skrattade mest åt det hela. Kan man göra annat? Grabben i fråga var en spinkig unge typ(18?) i fula mjukisbyxor och hörlurar i öronen som vi träffade i hissen ibland. Humor.

Jag längtar till den dag då vi slipper bo i hyreslägenhet. Det vore inga som helst problem om det inte vore för alla andra som bor här ;-) Det är inte riktigt min grej att tvingas bo så nära andra människor. Men nu är det som det är och en positiv sak är i alla fall att det är nära till det mesta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar