söndag 20 januari 2013

Failure

Eller ja, inte fullständigt.. Men iallafall så bestämde jag och Melvin i veckan att vi skulle baka en chokladtårta i helgen, han hade sett den i en av mina böcker och var väldigt sugen på att göra den. På grund av att vi varit sjuka så blev det inte förrän idag.
Vi gjorde en kladdkaka enligt kocken Marcus Alujalays recept som finns på nätet, bästa kladdkakan! Vi gräddar den i 16 minuter och avsvalnad är den perfekt. Sedan skulle man ha en färskostsglasyr med choklad ovanpå och dekorera med m&ms. Jag ville hellre ha en mörk chokladtryffelkräm så det gjorde vi istället.

Den stod i kylen för att bli helt sval och såg perfekt ut. Men! Mamman frikörde lite väl för jag fick för mig att dessutom ha i 100 slarvigt hackad mörk choklad i kladdkakan och det blev inget bra! Så klart stelnade chokladen igen (eh så klart?!) så när man äter kladdkaketårtan så får man stora bitar hård choklad som inte riktigt passar in... Annars blev det gott , vi lär göra om den men kanske mer barnvänlig. Utan extra choklad i och med lite ljusare tryffel ovanpå.

Jag ska motstå impulsen att vräka den i soporna.
Det viktigaste tror jag ändå är att vi gjorde den tillsammans jag och Melvin. Han älskar att göra saker tillsammans med mig bara vi två.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar